Втори ден Стрелча е без вода и е в бедствено положение. В града са осигурени две водоноски, а Общината раздава безплатно минерална вода. Количествата обаче недостигат и от рано сутринта пред четирите минерални чешми в града има опашки. 

Комисия от специалисти днес прави оглед на компрометираните водни съоръжения, за да определи какви точно възстановителни дейности е необходимо да се предприемат.

В резултат на поройните дъждове водовземните съоръжения бяха многократно заливани и затлачени с тиня и пясък. 

Жители на Стрелча настояват водата да бъде пусната още днес въпреки лошото ѝ качество. Според тях съоръженията могат да бъдат почистени и да се осигури вода, която да се ползва само за битови нужди. От сутринта пред четирите минерални чешми в града има опашки. Един от чакащите на тях, Ангел Шопов, каза за БНР:

"В момента в града няма вода. На чешмите, от които тече минерална вода, хората се струпват. Наливат туби. Сутринта станах в 6 ч. и имаше опашка на тази, която е на санаториума". 

Според жителите градът умишлено се държи без вода, а местна фирма, която стопанисва кариера в близост до вододайната зона, е разрушила инфраструктурата там:

"На водохващането, на практика, техника не може да отиде, без да се ремонтира пътят, а кметът отказва да накара фирмата да възстанови пътя".
Управителят на ВиК-Стрелча Филип Фингаров обаче е категоричен, че към момента е невъзможно да се осигури вода, дори и за битови нужди:

"На моите съграждани много им се иска, на мен също ми се иска да има вода за битови нужди. Разбирате ли, ако сега вали и продължи три дни да вали, просто не може да се работи. Нивото на реката не позволява да се работи! В момента гледам към водосбора на река Меде дере. В момента там вали, което значи, че работата, която сме свършили до момента, за да възстановим водоподаването към пречиствателната станция преди да пуснем вода към гражданите, ще отиде по дяволите и ще трябва да започваме отначало".

Кметът на Стрелча Стойно Чачов отхвърли обвиненията, че умишлено държи града без вода:
"Категорично няма такова нещо! Довеждащият водопровод е затлачен с тиня и кал, така че всичко друго е спекулация!! Ако ние не получим спешно финансиране, при, недай Боже, следващо такова бедствие, означава да няма с месеци вода".