Шестокласници от Математическа гимназия "Академик Кирил Попов” в Пловдив събраха с благотворителен концерт в помощ на свои връстници без зрение и слух 1100 лв.

Идеята на децата от 6 "б” клас е била подкрепена от родителите им, както и от 50 талантливи малки изпълнители. Това съобщи класният ръководител и учител по български език и литература в гимназията Невена Ичевска.

"Участвахме в национална благотворителна кампания, която се нарича „С добро по Великден”, която има за цел събиране на средства за специализирани помагала за деца, лишени от зрение и слух. Организатор е Националният научен експедиционен клуб ЮНЕСКО”, разказва Ичевска. Тя припомня, че децата от нейния клас не за първи път се включват в благотворителни кампании.

Миналата Коледа малчуганите са събрали 1200 лева в рамките на инициатива за набиране на средства за рехабилитация на онкоболни деца "Коледари с блага вест и здраве” на ННЕК-ЮНЕСКО. "Тогава децата се отказаха от коледно тържество и парите, които бяха предвидили – по 20 лева, ги дариха за кампанията. Останалите средства ги събрахме от благотворителния базар. Така дарихме 1200 лева за онкоболни деца. Сега, когато отново се разбра, че този клуб има благотворителна инициатива, решихме да не правим отново базари с великденски предмети, а да организираме благотворителен концерт”, обяснява преподавателката пред "Монитор".

В рамките на тази благотворителна инициатива и с помощта на родителите, са били направени тениски и бижута с логото на кампанията. Малчуганите са си купили тениски, които ще им останат за спомен, а паричките, които са се увеличили  с постъпления от концерта, са вече преведени по банковата сметка на клуба.