Синът на скандално известния собственик на фалиралата популярна каса в Дупница Георги Близнаков – Сотир, отказа кръвна проба за наркотици. Сотир Близнаков е спрян от пътни полицаи за проверка пред спортната зала в Дупница на метри от чейндж бюрото му.

Той пътувал с луксозно “Волво” от дома си, който e в близост до градинката “Левски”, за офиса на обменното му бюро.
Проверяващите изискали документите на автомобила и тествали с дрегер за алкохол С. Близнаков, тъй като по време на проверката се държал странно. След като установили, че не е пил алкохол, полицаите поискали от С. Близнаков да даде кръвна проба за наркотични вещества ,но той категорично отказал, пише struma.bg.

Пътните полицаи са му написали акт за отказа му от кръвен тест за наркотици, което ще му струва 2000 лв. глоба и отнемане на  шофьорската книжка за 6 м.

Вчера волвото беше паркирано пред обменното бюро на С. Близнаков на Адвокатската улица в Дупница, което работеше с клиенти.
Името на фамилията Близнакови стана скандално известно, след  като около 200 вложители в Дупнишка популярна каса, на която управител беше бащата Георги Близнаков, изгоряха с хиляди левове. В скандала беше замесена и съпругата на Г. Близнаков – Ивона, която е работила с клиентите на касата.Както “Струма” писа, Ивона и Георги Близнакови бяха арестувани и вкарани в пловдивски арест за злоупотребите с парите на вложителите. Тогава беше задържан и синът им Сотир Близнаков, но той беше освободен след едно денонощие. Родителите му излязоха на свобода след няколко месеца срещу парична гаранция.

В момента Близнаков-младши дава кредити на граждани в обменното си бюро в Дупница.

Срещу Георги Близнаков текат дела не само от ужилени вложители, а и от собственици на апартаменти в хотела на Г. Близнаков в Сапарева баня, който бе продаден преди около година.