Съдебно дело срещу модела Джиджи Хадид, за това, че е качила папарашка снимка на себе си в Instagram, бе отхвърлено от съда в Ню Йорк.

 

Делото срещу нея е било за нарушени авторски права на качената папарашка снимка. Причина за решението на съда е, че папарашката агенция на име Xclusive-Lee не е регистрирала правото си върху снимката към момента на завеждане на делото, предава Business Insider. 

 

Ако делото все пак бе тръгнало, то можеше да се превърне в повратна точка в настоящата култура в социалните мрежи. Понастоящем интернет звезди постоянно публикуват папарашки снимки на себе си.

 

Папарашката агенция заведе делото, тъй като според тях Хадид не е имала право да публикува снимката в своя Instagram профил, който има 48.7 млн. последователи.

 

Адвокатите на модела обаче посочват, че тя има права, тъй като е допринесла за снимката – позирала е и се е усмихнала на папарака, сама е избрала облеклото си през този ден, като освен това е изрязала оригиналното изображение преди да го публикува.

 

Злополучната снимка вече е изтрита от профила на модела, пише profit.bg. Снимките на звезди и обществени личности никак не са евтини, като често добре позиционирани фотографи, могат да получат стотици хиляди долари за добра снимка.  

 

Тези снимки често се споделят от самите знаменитости в социалните мрежи.