Мъж, който по погрешка е обрязан, след като е приет в болница за рутинна интервенция на пикочния мехур, получи компенсация в размер на 20 000 паунда (21 800 евро).

Тери Бразиър трябва да получи инжекция ботокс в пикочния си мехур и затова е приет в Leicester Royal Infirmary в Лестър, Англия, миналото лято. Там обаче става объркване и впоследствие от болницата казват на г-н Бразиър "Съжаляваме, но ви обрязахме ".

От болницата твърдят, че "искрено и дълбоко съжаляват".

70-годишният Бразиър твърди, че след процедурата е оставен да чака два часа, преди да му поднесат новината, а той само успял да отвърне "О, така ли?"

"Какво друго можех да кажа? Бях шокиран, не можех да повярвам на това, което ми казват," казва той пред BBC, цитирана от profit.bg.

Бразиър, който е дядо на две внучета, казва, че решил да съди болницата, след като оттам признали, че не са извършили необходимите проверки преди интервенцията.

"Може и да е смешно, но в същото време е и сериозно. Защото това можеше да се случи на някой друг и то с друга част на тялото, която да му бъде ампутирана“, казва Бразиър.

"Това не трябваше да се случва, а по-важното е, че аз не искам да се случва отново. Човек влиза в болница и се доверява на хората там, като не се очакват грешки, поне не такива като тази."

"Приемаме случилото се много сериозно и проведохме обстойно разледване, за да се поучим от този инцидент и да направим всички възможно, за да предотвратим такива недоразумения в бъдеще", казва директорът University Hospitals of Leicesterн Андрю Фърлонг:

"Парите не могат да поправят случилото се, но се надяваме, че това плащане ще осигури известна компенсация."