Тези хора вчера казаха за какво се борят – искат бъдеще за енергийното сърце на България, това там няма алтернатива. Базовата мощност не може да бъде заместена. Това каза по Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров по повод на вчерашните протести на енергетиците в Раднево.

"Ако нашето производство изчезне, ситуацията става сериозна", допълни шефът на другия синдикат КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Двете алтернативи са или да нямаме ток, или да имаме на безбожна цена. Не е ясно какво представлява търговията с вредни емисии. През 2007 г. цената беше 1 евро, сега е 20, а скоро ще стане и 35. Това няма алтернатива", допълни той.

"С тези емисии цената е 129 лв. на мегават. Ако ги затворим и кажем ставаме зелени и минаваме на газ, тогава цената ще стане 200 лв. с газта, която ще мине през нас с новата тръба, която ще минава през нас", уточни Димитров.

"Опазването на околната среда е една страхотна опаковка за правенето на пари от едни хора. Това с Крит, че чак дотам стигали праховите частици, са митове. Играем си на някакви шикалки, които обаче са доста скъпи", изобличи т.нар. "зелени" Манолов.

"Искаме докрая на февруари повече яснота. В петък сме при президента, вчера три часа бяхме при премиера. Двамата генерали, които се карат, нека сега да не се карат", завърши Пламен Димитров.