Нова драма е застигнала Ева от „Тоника“. Съпругата на покойния Гого Найденов отново минавала през деветте кръга на ада и се грижела за болната си майка.

Родителката на певицата страдала от тежка форма на деменция, била прикована към леглото и вече дори не я разпознавала. Въпреки че Ева била денонощно до нея, възрастната жена я приемала за непозната и често не желаела да ѝ се подчинява. Самата изпълнителка признава, че състоянието на майка ѝ не било никак цветущо и се опитвала да се настройва и подготвя психически за най-лошия изход от ситуацията.

За помощ тя разчитала на сина си Димитър и на снаха си, но все по-трудно успявала да се справя с непрестанните грижи около болната пенсионерка сама, затова обмисляла дали да не наеме жена, която да я отменя понякога. Тъй като не смеела да остави майка си нито за миг самичка, Ева трудно ходела по участия, а през летния сезон с „Тоника“ имали повече концерти, уговорени за месеци напред. Въпреки това съпругата на Гого се държала стоически, но не можела да повярва, че се сблъсква отново челно с тежка ситуация толкова скоро, след като погреба голямата си любов.

Обичаният певец Георги Найденов почина на 10 януари 2014 г. Повече от 3 години той се бореше с коварна, рядко срещана болест. Първоначалната му диагноза бе синдром на ЛАС – латерална амиотрофична склероза. Певецът опита лечение в Китай и няколко страни в Европа, но без особен успех. Негови колеги от гилдията, много други популярни лица и бизнесмени, както и обикновени граждани бяха съпричастни с битката му и помагаха с финансови дарения, за да може за Гого да се подсигури с най-доброто лечение при световни медицинска светила. По-късно обаче се оказа, че диагнозата му вероятно е била сгрешена и любимият бургаски изпълнител през цялото време е страдал от лаймска болест. В кошмарните години, в които Гого обикаляше от болница на болница, Ева бе преустановила работа и бе неотлъчно до него. И до ден днешен тя признава, че не може да се отърси от мъката по загубата му и непрестанно го сънувала.