С 5.7% са се увеличи през юли наемите на апартаментите в престижния нюйоркски квартал Манхатън на годишна база. Потенциалните купувачи също са продължи да бъдат активни на пазара, пише Факти.

През юли в Манхатън са били подписани 6460 договора за наем, което с 5.1% повече в сравнение със същия месец на миналата година. Ръстът на наемите донякъде се дължи и на неопределеността в сегмента на продажбите. Към момента потенциалните купувачи заемат изчаквателна позиция и продължават да са наематели. Част от собствениците предлагат на клиентите си бонус под формата на едномесечен наем.

При наемите на луксозни апартаменти средната рента за юли е била 10 790 USD, което ръст от 12.5% на годишна база. Средната наемна цена на новите договори, които са с 5.5% повече в сравнение с миналата година, е 8400 USD. Това е с 3.4% спрямо средните наеми през юли 2019 г. По високият данък върху придобиването на луксозни имоти доведе до отлив на купувачи.

С 1.7% са се увеличи наемните нива в Бруклин през юли т.г., достигайки до 3000 USD, което е рекорд за района. Броят на новите договори се е увеличил с 13%, до 1759.