Извънредната среща, която се проведе в Министерския съвет между премиера Бойко Борисов и протестиращите майки на деца с увреждания, приключи преди минути.

Премиерът разкри за какво са разговаряли.

„Благодаря за срещата. Беше доста припряно. Има много проблеми в енергетиката от десетилетия, както и проблемът ТЕЛК, наследени проблеми и особено за ТЕЦ-овете. Безумните договори, които са сключени и сега се чудим как да се оправим и не можем да се оправим“, започна Борисов.

„Действително има места от където – и всички ги знаем, но поради една или друга причина не ги казваме, но не корупционна, нямаме достатъчно увереност и сила да ги решим“, поясни премиерът.

„Затова с всяка помощ трябва да се обясни на обществото за какво става въпрос“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Аз за протести с майките никога не съм говорил. Не съм им казвал какво да правят и какво не, дали да спрат с протестите или не“, отсече Борисов.

„Надявам се след като отпуснахме над пет милиарда лева, които се дадоха в различните системи, сега да има контрол върху начина, по който се изразходват“, уточни премиерът.

„Те (майките) казаха – да, парите, които са предоставени са добре. Ако не се откраднат от фалитите ТЕЛК-ове ще има за всяко болно дете. Разбрахме се да бъдем партньори“, похвали се министър-председателят след срещата

Щом приключи с изказването си пред медиите премиерът се обърна към майките и им каза: „Толкова, колкото на вас, не съм се извинявал никога“.
 

 

Gepostet von Новините на NOVA am Mittwoch, 28. November 2018