Зверска катастрофа, станала снощи около 22.00 часа, отне три човешки живота, съобщава 24rodopi.com. Компания от трима младежи от село Долен, община Златоград, пътувала с лек автомобил БМВ в посока от Долен към град Неделино.

На пътен участък, намиращ се пред бившия военен завод в Неделино, водачът на БМВ-то губи контрол над МПС-то, което се завърта и със страничната си част челно се удря в насрещно движещия се микробус „Мерцедес“.

На място издъхват две от момчетата, пътуващи в лекия автомобил на възраст около 30 години, а третият е закаран в тежко състояние в болницата в Златоград, където по-късно умира.

Шофьорът на микробуса е с контузни рани, транспортиран до МБАЛ Кърджали, без опасност за живота.

"Беше страшна нощ. На мястото на инцидента имаше полицаи и екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението", кметът на Неделино беше тук, много близки на загиналите и ранените, хвърчаха линейки. Всеки се молеше жертвите да са по-малко", разказа със сълзи на очи неделинец, който бил на местопроизшествието в първите минути след зверския сблъсък.

До късно вечерта полицията извършваше оглед на местопроизшествието, като най-вероятно той ще продължи и тази сутрин, а пътя Неделино-Крайна ще остане затворен.