Спецполицаи разбиха вратата на бургаско семейство при издирването на наркопрестъпник
 
Един маскиран ми крещеше, че е полицай и настояваше да легна на земята, а аз не бях сигурна, че ми казва истината, споделя потърпевшата

Имахме информация, че един от издирваните може да се укрива на този адрес, каза зам.-главният секретар на МВР


Спецполицаи са разбили вратата на бургаско семейство на ул."Цар Симеон" при вчерашната акция срещу наркоразпространителите в Бургаска област. Търсили са криминално проявен мъж с малко име Жеко. 

За инцидента разказа пред Нова ТВ Йонка Стоянова, която е собственик на разбитото жилище.

Оказало се, че издирваният го няма на адреса. На семейството лично се е извинил от името на МВР директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов, а Йонка е приела извиненията. Пратен е и майстор да поправи щетите. 

„Вчера в 6 часа чух няколко удара и станах веднага. Тръгнах към входната врата, защото помислих, че някой я разбива, или че нещо е гръмнало. Предположих, че става въпрос за кражба в някои друг апартамент. Посегнах да светна лампата и видях мъже с черни качулки“, разказва Йонка.

„Единият ми се разкрещя да лягам на земята. Светеше с фенерче в лицето ми. Питаше ме къде е Жеко. Казах му, че такъв човек не живее тук и че освен мъжът ми няма други хора. После видях, че са разбили на етажа едната врата. На земята имаше кози крак. Един от полицаите държеше огромен чук“, добавя жената.

„Маскираните казаха, че са полицаи, но тъй като нямаме доверие, докато не излязоха и не видях после полицейските коли отвън, не бях на 100% сигурна. Истината е, че когато някой ти влиза в къщата и ти разбива вратата, а не му виждаш лицето, не може да си убеден, че е полицай“, сподели потърпевшата.
„Съпругът ми не се чувства добре. Цял ден е на хапчета за сваляне на кръвното. Мерим го през час. Има изписани лекарства, но лекарят му беше казал да ги пие само, ако има проблем с кръвното. Вчера стреса му дойде в повече“, добавя тя.
 
 
Заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев пък каза, че полицаите имали информация, че един от издирваните можело да се укрива в три от помещенията в сградата, но въпреки това е назначена проверка, която да изясни фактите и обстоятелствата по случая.

„Изисквах утвърдения план, от който е видно, че служителите са инструктирани за това какви действия могат да извършват във връзка с прилагането на способа претърсване. Веднага изпратихме служители, които да възстановят нанесените вреди. Гражданите приемат помощта ни, разбират и ни съдействат“, каза още Арабаджиев.