Труп на 29-годишен мъж край Стара Загора. Зловещата находка е била открита тази сутрин в село Гранит от жената, с която починалият живеел на семейни начала. Именно тя подала сигнала до полицията. 

Според направения оглед и експертизи мъжът, който е ром, е убит с изстрел от ловна пушка от упор. При появата на униформените жената на убития разказала, че съпругът й се прибрал преди полунощ почерпен и двамата се скарали. При това кавгата не приключила само с размяна на тежки думи, но жената отнесла и няколко шамара, пише "Монитор".

След края на скандала двамата си легнали. В просъница тя чула как се отваря вратата на стаята, в тъмното проехтял един-единствен изстрел, след което спящия в кревата мъж само изхъркал и умрял.

Версията обаче не звучала особено правдоподобно за криминалистите. Разследващите подозират именно жената, която според тях извършила убийството в състояние на ярост след побоя. 

Според жителите на Гранит убитият имал доста конфликтен характер, често пийвал и вдигал скандали на жена си, с която нямали формално сключен брак. В същата къща живеели двете деца на жената от предходно съжителство с друг мъж.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Кметът на Гранит Антоний Димитров научи за трагедията от журналисти, оказа се че е в отпуск и е извън селото.

Все още не е намерено оръжието, с което е извършено престъплението.