Мистерията "Негован" се заплита все повече. Макар властите да идентифицираха жертвите и да задържаха извършителите, се появиха опасения, че може би Пламен Шляпашки и Георги Нанчев са убили още един човек. 

Оказва се, че преди двамата да бъдат закопчани, любителят на бързи мотори Пламен Шляпашки се е замесил в имотна измама с апетитен апартамент в квартал "Гео Милев". Става дума за жилище малко над 100 квадратни метра, което е изтъргувано за скромната сума от 112 500 лв., при пазарна цена поне два пъти по-висока. 85-годишната собственичка на жилището Цветанка издъхва при съмнителни обстоятелства през миналия септември. 

Възможно ли е Пламен и Георги да са серийни убийци? 

На разследващите са били необходими около 10 дни, за да разплетат случая. По него работили около 70 служители на МВР след получаването на сигнала за откриването на останките край Негован на 17 август.

Йордан и Марияна бяха убити с изстрели в главата в собствения си дом на 14 юли. След това Шляпашки и Нанчев разчленили труповете в банята на жилището, което се намира в сърцето на София - на бул. "Витоша". Частите били натъпкани в бидони и изхвърлени край Негован.

Кучето на бившия треньор по бокс и жена му пък било отвлечено и пуснато в района на Околовръстното шосе в София. 

За пръв път полицаите разбрали кой е извършителя преди да успеят да идентифицират самите жертви. Умишлено обаче не оповестили тази информация, за да не се пречи на разследването, а пуснали снимки на дрехите на жертвите с цел заблуда. 

Шляпашки и Нанчев бяха задържани и направиха пълни самопризнания. Днес ще се гледа и мярката им. 

Стои въпросът обаче има ли трети труп. Във времето между извършеното зловещо престъпление и арестуването им – Шляпашки и Нанчев водели напълно нормален начин на живот - работели и се прибирали при семейството си, обясни пред Нова тв заместник-шефът на Главна дирекция Националната полиция старши комисар Николай Хаджиев. 

В крайна сметка е доказано, че жестокото престъпление е извършено за пари. Убийците мислели, че жертвите държат в апартамента си парите от продажбата на жилище в кв. "Гоце Делчев". Сделката била изповядана миналата година и получената от възрастните хора сума не бил малка, поясни зам.-шефът на полицията. 

Оказало се обаче, че парите не са в жилището, в което застреляните живеели. Затова арестуваните отмъкнали оттам само вещи на обща стойност 4000 – 5000 лева.