Майка на моторист, загинал в събота при тежка катастрофа край Казичене, обвини в свой пост във Facebook едно от златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика – Любомира Казанова, за смъртта на сина си.

"Златното момиче, гимнастичката Любомира Казанова, погуби моят син в катастрофа на 24.08.2019-та. ", започва постът на Вили Чакърова-Палпурина. В него съкрушената жена пише, че за катастрофата още не е съобщено от МВР, а и никъде не се казва името на участничката в нея.

"С връзки можеш да се отървеш, мило момиче и да изопачиш истината, но на съвестта ти ще лежи един погубен живот. Моля за гласност и справедливост!", пише тя. Майката настоява за гласност на случая, както и за справедливост.

"Знам, че ще изпишат какви ли не неща, кой е виновен ще реши съда, на искам да се знае кой е участвал в инцидента, а не да се потули. Моят син не беше сам там! За една майка няма по-голям ужас от това да надживее детето си", завършва жената. За момента е ясно, че инцидентът със загиналия моторист, е станал в събота около 16:00 часа в Казичене, но за него не е съобщено в официалния бюлетин на МВР.

За катастрофа обаче пише в мото група във Facebook.

45-годишният Васил Палпурин не е имал шанс да оцелее, след като си е ударил главата след почти челния удар с колата на бронзовата олимпийска медалистка от Рио 2016. Твърди се, че загиналият е карал пистов мотор без каска.

Част от мотористите отбелязват в социалните мрежи, че техният колега е карал бързо и не е спрял на знак "Стоп". "Карал е много бързо, с около 100 км/ч. Не е спрял на стопа и е бил гол до кръста", разказват близки на гимнастичката пред "Телеграф".

Починалият мъж е бил международен шофьор. На профила си във "Фейсбук" позира върху пистова "Ямаха R1". По случая трябва да се проведат технически експертизи, за да се установи скоростта на двете превозни средства. Предстоят разпити на свидетели.