Роднините на убитата Криси обвиниха лекарите в немарливост. Никой не оказал първа помощ на 7-годишното момиченце, което беше изнасилено и зверски пребито в сливенското село Сотиря. 

По думите на близките медиците, отзовали се на сигнала, се държали неадекватно. 

„Като дойде линейката – един възрастен човек, но не му видях физиономията, само държи чантата. Аз занесох дрешките да я облечем. Той дреме, нито помогна да я качат. Седна отпред на седалката и тръгнаха. Мен не ме пуснаха. Остави жената сама, а той се качи при шофьора, не отиде при детето да му даде помощ. Виновен е, той изобщо не обърна внимание, тук трябваше да хвърли чанта-манта и да види, да пипне детето тук-там – то беше живичко”, каза пред bTV Красимир Георгиев, дядо на момиченцето.

„Не й пипнаха ръчичката, дори не й пипнаха гърлото. Не й пипнаха сърчицето, а тя дишаше и викаше: „Бабо, гушкай ме”. До последно бяхме сами в линейката и виках, но те дори не спряха линейката, някой да се качи до мен”, разказа бабата на 7-годишната Криси. 

Днес в Сливен е обявен ден на траур. Мартин Трифонов пък, който беше обвинен и задържан за тежкото убийство в петък, все още се намира в болницата под постоянна полицейска охрана. 21-годишният мъж се укриваше, но беше намерен и арестуван след преследване с униформените. 

Той напълно призна вината си и осъзнава това, което е извършил.

“Това е човек, който добре разсъждава,услужлива памет има, за мен си е напълно нормален, но вече експертизите ще постановят”, коментира адв. Димитър Димитров, служебен защитник на Мартин Трифонов.

Юристът предположи, че съдът ще даде на мъжа доживотна присъда без право на помилване.