Зрелищен инцидент с "Ферари" 488 и тир на магистралата между Местре и Триест, Североизточна Италия, предизвика блокиране на трафика за часове. Супермощният болид буквално заседна под камиона, след като шофьорът ударил рязко спирачките.

Той, както и спътникът му, са леко ранени, съобщиха италианските медии. Двамата се спасили като по чудо само благодарение на факта, че мощната кола, на цена 230 000 евро, има невероятното свойство да спира веднага след натискане на спирачките, независимо от скоростта, с която се движи.

"Ферари" 488 е с осемцилиндров двигател с 670 коня и развива 340 км в час, като ускорява от 0 до 100 км за 3 секунди. Италианските власти изясниха и как точно се е случил инцидентът на магистралата до Местре – две коли, изпреварващи камиона, се ударили, поради което шофьорът на тира ударил рязко спирачки, за да ги избегне.

В резултат на това тирът се обърнал напречно и застанал перпендекулярно на пътя точно в момента, в който на мястото пристигала намиращото се отзад "Ферари". Затова и шофьорът й не могъл по никакъв начин да го избегне, но благодарение на способността й да спира моментално, той навлязъл с колата си само до половината под камиона.

Още малко по-напред, и със сигурност пътниците в мощната кола нямало да се спасят, твърди полицията. По ирония на съдбата зрелищният инцидент станал на 14 август, точно 31 г.след смъртта на основателя на марката инж. Енцо Ферари.