Два трупа, в 5 чувала, натъпкани в три бидона – на това са се натъкнали разследващите на двойното ужасяващо убийство в езерото до Негован, обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"След извършване на повторния оглед са открити множество човешки останки. Те сочат, че се касае за два трупа. Единият със сигурност на жена, за другия все още не се знае какъв е полът на жертвата. Напълно възможно е убийството да е извършено от родственик и лицата да не са обявени за издирване", посочи тя пред Нова тв. 

Най-вероятно обаче двойното убийство е извършено преди много време, защото труповете са в напреднал стадий на разлагане. 

Все още в района има водолази и екипи на полицията, които търсят следи от още тела. 

Относно убийството на 7-годишната Кристин и вероятността Трифонов да избегне доживотната присъда, като направи самопризнания, Арнаудова заяви: "Лицето е направило пълни самопризнания. Това самопризнание е различно от това, което би могъл един подсъдим да направи пред съда, когато бъде представен обвинителен акт. Обяснил е интензитета и начина, по който е нанесъл ударите. Използвал е камък".

"Твърди, че е употребил алкохол и под влиянието му е извършил тези действия. Нямаме данни за ненавременна намеса на медицинския екип", добави Румяна Арнаудова.

Днес ще бъде погребана 7-годишната Кристин Георгиева, която беше убита от Мартин Трифонов в сливенското село Сотиря в четвъртък. 

Вечерта от 17 часа пък ще има бдение пред кметството  в Сливен в нейна памет с искане за най-строга присъда за виновника за смъртта й.

Кметът на Сливен Стефан Радев обяви Ден на траур в цялата община по повод на трагичната смърт на момичето.

Днес съдът трябва да вземе решение и дали да остави за постоянно в ареста 21-годишния убиец.