Ужасяващ инцидент с влак отне живота на още един млад спортист. Само дни след трагедията с млад футболист в Русия, сега става ясно, че 14-годишният хокеист от град Молодечно също е бил прегазен от преминаваща железница. Жертвата е Андрей Мицкевич.

„Момчето отивало на тренировка от 10:00 часа сутринта. Пресичал с велосипеда си жп прелез, но е бил със слушалки и затова не е чул влака. Не мога да проумея как се е случило. Мястото е широко с огромна видимост в двете посоки. Освен това е имало хора, които са ръкомахали и крещели. Болката е голяма.“

Тъкмо бяхме започнали с летните тренировки. Буквално от една седмица работех с отбора. Андрей беше физически здрав и много силен. Много добро момче, играеше стабилно в защита. Всички сме пречупени и ръцете ни треперят. Не можем да проумеем как е възможно това да се случи“, коментира Александър Грекович, който е треньор в школата „Молодечно-2018“.

Както е известно, в началото на седмицата 15-годишният футболист на Зенит-84 (Санкт Петербург) Максим Давлатов също беше сгазен от влак, докато пресичаше жп линия. Той е бил със слушалки на ушите и затова не е чул сигналите на машиниста на електричката.