Слуховете за пускането на смартфона Xiaomi Mi 9 получиха първото си потвърждение — в китайската социална мрежа Weibo бе публикуван тийзър на неанонсирано устройство. Източникът не само потвърди една от основните функции на бъдещия флагман, но и разкри ориентировъчната дата на анонса на подготвяния за пускане апарат.

Изображението не разкрива дизайна на устройството, но ясно показва подекранния четец на пръстови отпечатъци. Предполага се, че става въпрос за сензор с по-голяма активна площ, анонсиран по-рано. Китайският източник цитира и спецификациите на смартфона, съвпадащи с предишните информационни течове.

Според наличната информация, Xiaomi Mi9 ще получи 6,4-инчов AMOLED-дисплей с Full HD+ резолюция, съотношение на страните 19:9 и прорез под селфи-камерата. Апаратът ще бъде оборудван с 8-ядрения процесор Snapdragon 855 с LTE-модем X24 от Qualcomm, 6 GB оперативна памет и вградена 128 GB памет. Капацитетът на батерията с поддръжка на бързо зареждане Quick Charge 4.0 с мощност 32 W ще достигне 3500 mah.

Задната камера на устройството ще се състои от три сензора: основен 48 Mp (Sony IMX586), помощен 12 Mp и ToF-модул. Резолюцията на селфи-камерата със сензор Sony IMX 576 ще достигне 24 мегапиксела. Xiaomi Mi9 ще работи под управлението на Android OS 9.0 Pie с фирмената графична обвивка MIUI 10. Размерите на устройството са 155x75x7,6 mm.

Точната дата на анонса не се споменава от източника, но ако се съди по тийзъра, то смартфона ще бъде представен през февруари 2019-та. Очакваната цена на апарата — около $450.