Преди няколко часа тестерите на операционната система Windows 10 получиха компилацията 18898 на Windows 10 20H1. Това е съвсем ранен етап на разработка и няма много промени и нови функции. Но има редица минорни подобрения и фиксове за много от забелязаните бъгове.

Определяне типа на диска в диспечера на задачите

Малка, но определено полезна промяна. Сега в Task Manager се вижда типа на диска. В иконката за диска и в подробните данни за него се е появила информация, дали това е флаш диск (SSD) или хард диск (HDD). Това нововъведение навярно ще се хареса на притежателите на компютри с няколко различни диска.

От другите подобрения и фиксове можем да изброим решения проблем, заради който спираше DWM процеса, оправения бъг във файла pcshell.dll заради който explorer.exe често се сриваше. Оправени са и забелязаните бъгове в японския IME.

Промени в графичния редактор Paint

Според друга информация, Microsoft е възнамерявал да махне от Windows 10 графичния редактор, но в крайна сметка той остава и получава нови възможности.

В майското обновяване за операционната система Windows 10 ще бъде включена обновена версия на Paint с нови възможности за улеснена навигация. Тези нововъведения са предназначени предимно за хората с физически ограничения, които трудно работят с компютърната мишка.

С бутоните за стрелки може да управлява курсора, с интервала се избира инструмента, а Ctrl със стрелките извършва скрол на изображението.