Смарт стаята е на пл. Света Неделя до събота и дава отговoр на въпросите какво означава умен дом, умна локация, умна архитектура и умна инвестиция днес.

От днес до събота (16 -18 май) на пл. Света Неделя жители и гости на София могат да разгледат една умна стая, която гостува в центъра на града, за да представи най-новият жилищен проект на Europroperty. FOHAR е чисто нов комплекс в полите на Витоша, с който компанията навлиза в бързо развиващия се по целия свят сегмент на смарт жилищата. FOHAR ще бъде “умен дом” поради няколко причини, тъй като предлага smart home ready инфраструктура и решения, умна локация за по-здравословен начин на живот, устойчива архитектура, съобразена с околната среда и умна инвестиция в бъдещето на своите клиенти.

 

Смарт стаята представя проекта с видео демонстрация и добавена реалност, която дава възможност на посетителите да се пренесат в спокойната атмосфера в подножието на Витоша и да се запознаят сами с архитектурата и разпределенията на компекса и smart home ready възможностите, които той предлага

FOHAR беше представен за медиите и със специално събитие с участието на Христо Чепишев, управляващ директор, Евгения Диканска, изпълнителен директор и Бистра Друмева, мендижър Маркетинг и продажби от Europroperty и арх. Атанас Панов и арх. Ивайло Игнатoв от “ЛП Арх” ООД – проектанти на FOHAR.

 

В свят, в който технологиите променят живота ни почти ежедневно, FOHAR предлага умни технологии и e планиран като умна инвестиция, която предвижда комфорта на обитателите си дългосрочно, осигурявайки богат набор от smart home ready възможности. Вградените функционалности позволят на модерния човек да управлява дистанционно сигурността, отключването и отоплението си с едно движение чрез телефона, още преди да е тръгнал от офиса. Домовете в комплекса са снабдени с окабеляване и инфраструктура, с която собствениците ще могат да надграждат своя удобен и добре планиран дом с последните технологични новости и занапред и да ползват новите умни устройства, от които ще имат нужда и в бъдеще.

 

FOHAR се отличава и със своята умна локация на чист въздух в планината, която гарантира по-устойчив и здравословен живот сред зелена околна среда, спокойствие и тишина, и невероятна гледка към града, само на 15 минути от центъра на София

Разположен в подножието на Витоша, на терена на бившия държавен завод за фотохартия “ФОХАР”, на главна улица между Бояна и Драгалевци, със собствена едноименна спирка на градския транспорт, FOHAR e в центъра на спираща дъха панорамна гледка  – едновременно към целия град, телевизионната кула и планината, на която жителите на комплекса ще се наслаждават ежедневно. Локацията e лесно достъпна от центъра на София и близо до ресторанти, хранителен магазин, детски център и детска градина, еко пътеки за почивка и разходка. Всичко това прави FOHAR умен избор на отлично качество на живот за всеки, който не иска да живее в джунглата на пренаселените части на града.

FOHAR e умна инвестиция, тъй като комплексът предлага поддръжка и организирана среда, която да отговаря на нуждите на всеки съвременен човек с всички необходими функционалности – красиви междублокови пространства, градини с пейки, детски кът, фитнес, spa център, ресторант, охрана. Разумната средна цена от 1000 евро без ДДС на квадрат при покупка на зелено дава възможност за добре обмислена инвестиция в бъдещето, а първите 30 апартамента ще са с отстъпка до 950 евро/ кв. м. без ДДС.

FOHAR се отличава и с умна архитектура, мислена в контекста на заобикалящата комплекса околна среда и в крак с последните технологични новости и устойчиви материали

Естетичната архитектура, добре планираните и удобни разпределения на апартаментите във FOHAR са дело на небезизвестните арх. Атанас Панов и арх. Ивайло Игнатoв от архитектурното студио “ЛП Арх” ООД, доказалo стила и качеството на работата си с някои от най-модерните, красиви и функционални сгради в София.

 

Водеща цел в работата ни по проекта бе да разположим сградите в комплекса така, че между тях да има достатъчно въздух и светлина, за да не пречат на гледката към планината от едната страна, и към града от другата. За максимален комфорт на обитателите, пространството между сградите е богато озеленено. За още по-модерен, природосъобразен и стилен вид в хармония с планината и заобикалящата природа, ниската част от жилищната сграда ще бъде покрита с озеленена покривна градина.”, разказа арх. Панов по време на събитието за медиите.

“Раздвижването на пазара на жилищни имоти в София от последните години е свидетелство за това, че София става модерен град, който гледа напред в бъдещето и жителите на града са узрели за новото поколение умни жилища и инвестиции, каквито им предлагаме с FOHAR. Горедеем се с жилищния проект FOHAR, тъй като той доказва иновативното мислене, на Europroperty и се отличава с тeхнологично устойчиви и иновативни решения за модерните градски хора.”, сподели Христо Чепишев за мястото на FOHAR в портфолиото от инвестиции на Europroperty. Умните домове можете да разгледате тук: fohar.bg