Apple представи нова линия смартфони iPhone. официалното представяне приключи преди минути, предаде репортер на GLAS.bg.

Освен 5G, iPhone се сдобива с редица нови промени. Предното стъкло е още по-здраво. Приложена е технологията, която използват при направата на задния стъклен панел и това позволява телефонът да издържа още повече от преднишнитв модели на ежедневните надрасквания и 4 пъти по-издръжлив при тестовете за удар. Новата форма, която наподобява тази на последните модели iPad, позволява по-тънка рамка и съответно повече дисплей. Предлага се в четери цвята - златно, сребристо, графитено и новият океанско синьо.

5G технологията позволява по-бързо сваляне на голям обем от данни, файлове, песни, снимки и други различни проекти. Можете и да стриймвате високо качествени HDR видеа без никакъв лаг.

По-добър живот на батерията и инстантна работа с приложения от AppStore, процесорът позволява нещо, което други видеокамери в телефоните не предлагат.

Вече може да заснемате видео с качество на Dolby Vision и да редактирате на място през телефона с лекота. Премахвайки нуждат от сложни софтуери или още по-скъпа и сложна техника. Това дава възможността на много творци по света да използват едно устройство по всяко време където и да е.

Чипът е обявен като “Генерации напред пред който и да е друг смартфон чип.”

Новата Lidar технология.

Същата технология се използва при сканирането на повърхността на червената планета Марс.

Сега с новия скенер телефонът ще може да изчисли колко време отнема на светлината да премине разстоянието до обекта пред нея и да се върне. Създавайки невидима карта с голяма точност, спомагайки на AR приложенията да работят по-точно и правилно.

Сега нощният режим на камерата е още по-точен и добър от всякога. Благодарение на скенера, сега ще може по-лесно да се фокусират обекти дори и в по-слабо осветена среда. Дори и портретните снимки в слабо осветена среда, ще са по-точни и ясни. Lidar технологията ще позволява 6 пъти по-бърз автофокус в слабо осветена среда.

Камерата отива на още по-високо ниво. 47% процента по-голям сензор в камерата и още повече пиксели, позволяват на телефона да заснема по-ясни и светли снимки в Wide camera режим. Нова система за стабилизиране на картината позволява да останеш стабилен, дори когато ти не си. А новата 65 мм Telephoto камера ти представя още по-добри снимки.

Това не е всичко. Освен големи промени, iPhone обръща внимание на всеки детайл. iPhone 12 PRO стартира с базов модел от 128 gb памет. Звукът се носи с 3 D усещане благодарение на Dolby Atmos, оставяйките с усещането сякаш си в екшъна. Може да имате две сим карти. Една SIM и една e-sim. Използвай един телефон с две цели. Apple продължава с рециклиращата си програма и iPhone 12 PRO използва до 100% рециклирани материали в това мисло магнитите, които се използват в MAG SAFE. Сега iPhone 12 PRO и новото поколение iPad имат вградени магнити за новите аксесоари, които да се прикрепят към вашия телефон с лекота.

Обикновено събитието за новите модели е през септември и след това компанията бързо ги пуска на пазара. Тази година е различно. Apple пусна нови смартчасовници миналия месец и отложи представянето на новите iPhone за октомври.

Това се дължи на пандемията от COVID-19, която наруши производството и принуди много служители на Apple да работят от вкъщи.

Тазгодишната премиера на новите айфони е важна, тъй като включи първата значима промяна във външния дизайн на смартфона от 2017 година, когато Apple пусна iPhone X с лицево разпознаване.

Apple вероятно пусне четири отделни айфона с различни големина на екрана и цена. Новите устройства работят с 5G мобилни мрежи, които обещават по-бърз интернет.

Днес ли ще е денят? 5G iPhone – премиерата на звездата на Apple