Както всяка година, и този път Spotify предостави на своите потребители възможността да надникнат зад своите 365 музикални дни с платформата. Най-слушаната музика, най-любимите артисти, откритията…

Статистика, облечена в аудиовизия, която изглежда се харесва изключително много на потребителите. Всички споделят своите 365 дни в социалните мрежи. Всички, освен хората, които ползват услугите на Apple Music.

2019 бележи и края на десетилетието. Затова и от Spotify предлагат да се надникне в най-слушаната музика за последните 10 години. За удобство на всички, тазгодишното музикално обобщение на платформата е направено под формата на Story, което удобно да се сподели в Instagram и Facebook.

Само за ден Spotify Wrapped Up 2019 се превърна в глобална тенденция, а това е огромна победа за платформата. Иначе казано - Spotify успя да победи Apple Music в собствената му игра и го удари под кръста с тази тежка загуба.

Причината е, че всички ползватели на операционната система на технологичния гигант нямат достъп до Spotify. Следователно няма данни за тяхното поведение и музикални предпочитания, които компанията да анализира.

Apple много добре разбира как се играе играта и какви са правилата в технологичния свят. Затова разчита изцяло на ексклузивни продукти. Собствениците на iPhone имат достъп до какви ли не услуги, за разлика от “простолюдието”.

И Apple Music имат свое собствено годишно обобщение. Но то не може да се споделя онлайн. Направено е единствено и само за лично ползване, пък и да можеше, какъв щеше да е смисълът - Spotify Wrapped Up е навсякъде.

И това може да доведе до сериозен отлив от Apple Music. Поне такива са настроенията в социалните мрежи сред доскорошните почитатели на iOS. Защото ексклузивните предложения за достъп до лимитирано съдържание вече са отминала ера, пишат от The Verge.

Правилата на играта постоянно се променят. Музиката вече е навсякъде и затова стрийминг платформите трябва много добре да помислят за нови начини за привличане на потребители. А от Apple са съвсем наясно, че колективният натиск е един доста, доста мощен инструмент. Ще се завърне ли титанът догодина?