Проблемите с товарния трафик по границите продължават. На турската граница вече няма опашки, но има струпване от камиони на Дунав мост и на Кулата. В същото време продължава монтажът на термокамери по граничните пунктове.

На по-голямата част от граничните ни пунктове вече са монтирани термокамери. На специални монитори служителите на РЗИ могат да видят кой е с висока температура. Те ще получават и специално известие ако преминаващите пътници са с над 37 градуса. иначе роблеми с трафика на турската граница вече няма, обявиха от „Гранична полиция“.

Втори ден колони от тирове преди Капитан Андреево няма. Всички камиони изчакват на буферния паркинг на бившето летище Узунджово по няколко часа преди да продължат към границата. „Карат ни под конвой тук да чакаме, но никой не ни обяснява и не можем да си спазим почивките, страх ни е от глоби“, казва шофьор.

„На буферния паркинг не престояват повече от 3-4 часа“, обясни директорът на „Гранична полиция“ комисар Светлан Кичиков.

 Все още край пътя обаче има спрели тирове, част от тях под карантина. „Има такива, които когато влязат в Турция и идват от рискови държави трябва да бъдат карантинирани, такива са исловията в Турция, по тоя начин, за да избегнат тая карантина изчакват други шофьори, които да изтеглят товарните камиони“, уточни комисар Кичиков.

„За тях ще има санкции по закона за движение по пътищата, понеже не е нормално да си оставят товарните автомобили на тия места“, каза Ангел Цанков - директор ОД на МВР - Хасково.

Проблем със струпване на камиони има на Дунав мост. “Румънските власти са въвели един друг режим, който е подобен на нашия и затова обработката на камиони при тях и паднала със 150-200 камиона на денонощие. Те мерките, които са взели са същите като в България“, каза Кичиков.

Заради същите декларации, но по искане на България опашки има от гръцка страна на Кулата. Там са изпратени допълнителни служители.