Porsche обяви, че собствениците на предстоящия електрически автомобил Taycan ще могат да се възползват от три години безплатно зареждане на достъпни електрически станции. Промоцията гарантира неограничена бройка зареждания с продължителност 30 минути. За Съединените щати това ще става в мрежата на Electrify America, която покрива 184 станции в 32 щата и 17 големи града. Все още не е ясно как ще стане безплатното зареждане за територията на Европа.

Освен това, Porsche обяви, че инвестира около 70 милиона долара в собствената зарядна инфраструктура, за да има изградена мрежа за своите е-коли. Компанията планира да инсталира станции за бързо зареждане във всеки един свой автосалон, така е собствениците на поддържани автомобили винаги могат да се отбият и да заредят.

Самият Porsche Taycan поддържа зареждане за пробег от 100 километра само за четири минути, благодарение на батерия, която може да абсорбира заряд до 350 киловата. За сравнение, колите на Tesla могат да приемат едва 120 киловата.

Докато Taycan все още не е на пазара, той се превръща в горещо очакван автомобил. Porsche наскоро обяви, че удвоява производствените си усилия за автомобила от 20 000 на 40 000 бройки на година, поради огромното търсене. Той няма официална цена, но се говори, че започва от около 75 000 долара, като премиум моделите са над 130 000 долара.