Giant Manufactoring Co. очаква да продаде около 600 000 електрически велосипеда през тази година. Ако компанията действително успее, тя ще надхвърли прогнозите, изказани по-рано от председателя ѝ Бони Ту. Успехът в продажбите идва, докато Giant инвестира сериозно във втората си производствена база в Европа. Този нов завод в Унгария е предназначен основно за асемблирането на електрически велосипеди, а производството се очаква да започне съвсем скоро.

Листната на Тайванска стокова борса, компания бързо настига най-големите в бранша на производителите на електрически велосипеди. През 2018 г. компанията достави около 385 000 велосипеда, което е близо два пъти повече в сравнение с предходната година. Ако очакванията за продажба на 600 000 бройки се реализират, то това ще бележи ръст в продажбите с 56 % спрямо 2018 г.

Миналият март по време на Taipei Cycle Show Бони Ту заяви, че очаква продажбите на е-велосипеди на компанията да нараснат с 30% през 2019 г. и това увеличение да е една четвърт от общите ѝ продажби.

Това, което Giant Manufacturing Co. отчете по-рано тази седмица, е, че продажбите му нараснаха с близо 5 на 100 през септември, достигайки до 177 милиона евро. Това се дължи до голяма степен на въвеждането на нови традиционни и електрически модели. За първите 9 месеца на 2019 г. кумулативните продажби нараснаха с 5.1 % на годишна база, генерирайки до 1.4 милиарда евро, като е-велосипедите допринесоха с близо 20% от тези цифри.

Увереността на компанията за бъдещ растеж се доказва с високите инвестиции, които са планирани за новата производствена база в Унгария. Инвестиционният план е разделен на три фази – първата е около 15 милиона евро за капиталови разходи. След приключване на трите фази общата инвестиция ще се равнява на близо 48 милиона евро. Първоначалният производствен капацитет се планира да бъде около 300 000 единици и ще се фокусира върху базови европейски модели и е-велосипеди.