Бета версията на iOS 12.2 идва с доста силна индикация, че ще можете да използвате AirPods на Apple, за да разговаряте със Siri. От 9to5Mac са попаднали на снимка на екран за настройка на безжичните слушалки на 12.2, от която ясно се вижда, че ще можете да говорите с гласовия асистент чрез AirPods. Докато слушалките, които се предлагат в момента, не поддържат функцията, слуховете твърдят, че Apple разработва нова версия, която ще има тази функционалност.

Екранът за настройка, както се очаква, ще ви позволи да конфигурирате новия чифт слушалки, за да реагират на гласа ви. Според 9to5Mac, новите AirPods ще могат да разпознаят командата „Hey Siri“, която ви позволява да призовете гласовия асистент, дори ако телефонът ви е в джоба или чантата ви и без да се налага да докосвате слушалките.

Apple все още не е обявила нищо конкретно за втората версия на своите безжични слушалки. Анализаторът Минг-Чи Куо, който никога не греши в своите прогнози за Apple, заяви миналата година, че AirPods 2 ще имат възможност за безжично зареждане. Доклад на DigiTimes също пък предрече, че новите слушалки ще имат функции за следене на жизнени функции и че ще бъдат достъпни през първата половина на годината.