Екипът на Facebook добави нов набор емотикони, които са инсталирани в приложенията на Facebook и Messenger и в уеб версиите на платформите. Двете емоджита бяха представени, като това за Facebook представлява лице, прегръщащо сърце, докато емотиконата за Messenger е лилаво пулсиращо сърце.

Фейсбук постепенно разгръща емотиконите за потребителите. Редица хора вече са получили новите емоджита, но за по-голямата част от потребителите те ще започнат да се показват през следващите няколко дни.

И двете ще се показват до съществуващия набор от „палци нагоре“ и други емоджи реакции, които са налични на платформата. Следователно потребителите не трябва да се притесняват как да активират реакцията на прегръдка във Facebook, тъй като тя автоматично ще се покаже, когато е налице. Трябва обаче да сте сигурни, че приложението ви винаги е актуално, за да можете да получите новите емоджи.

Новият набор от емоджита е представен, за да позволи на потребителите да споделят своята подкрепа помежду си през това безпрецедентно време.