Създателите на популярния бенчмарк AnTuTu публикуваха рейтинга на най-производителните Android смартфони за месец януари тази година, показали най-високи резултати в синтетичните тестове. В сравнение с класацията за месец декември миналата година, особени промени няма. Това не е за учудване, но анонсите на новите флагмани, базирани на системата върху чипа Snapdragon 855 тепърва предстои, и можем да очакваме цялостно разместване в топ-10.

На първо място в рейтинга за месец януари отново е Red Magic Mars на Nubia с резултат от 320 996 точки. След него са се класирали Huawei Mate 20 и Honor V20.

На четвърто и пето място отново са продуктите на Huawei/Honor: Huawei Mate 20 X и Honor Magic 2. Шестото място в новата класация е на Xiaomi Black Shark Helo, който леко изпревари Huawei Mate 20 Pro, класирал се на седмо място. Класацията приключва с OnePlus 6T, Vivo NEX и ASUS Rog Phone.

Няма как да не забележим, че половината от смартфоните в рейтинга на AnTuTu са на Huawei/Honor.

През месец февруари определено разместване в топ-10 се очаква да направи Lenovo Z5 Pro GT, продажбите на който вече започнаха. Този месец се очаква анонса на Samsung Galaxy S10, Sony Xperia XZ4, а може би и други мобилни устройства със SoC Snapdragon 855, които се очаква да заемат местата на сегашните лидери. Но техните резултати е най-вероятно да излязат през месец март.