Софтуерният гигант възнамерява автоматично да обновява компютърните системи, работещи под управлението на April 2018 Update и по-ранните версии на Windows 10.

Microsoft предупреди, че преминава към използването на нов подход, в който ще се използва машинно обучение и алгоритми с елементи на изкуствен интелект за автоматичното обновяване на компютрите с Windows 10 1803 и по-ранни версии, до Windows 10 1903.

„Ние започваме да изграждаме и тестваме базиран на машинно обучение процес за обновяване на компютърните устройства, които работят под управлението ма April 2018 Update и по-ранните версии на операционната система Windows 10. Новият подход ще помогне да се осигури по-нататъшното обслужване на тези компютърни системи и да се предоставят и инсталират най-новите пачове, подобрения и ъпдейти“ – се казва в съобщението на софтуерния гигант в Twitter.

Интересно нали – обновяванията за ОС Windows 10 вече имат акаунт в Twitter. Да напомним, че на 12 октомври 2019 година Microsoft спира да изпраща обновявания за Windows 10 1803.

Доста противоречиво решение. През месец май тази година корпорацията представи обновяването Windows 10 May 2019 Update (версия 1903), в което, освен всичко друго, се предлага и отлагане на изтеглянето и инсталирането на ново функционално обновяване. Следващият голям ъпдейт просто може да се отложи и да се получават само ъпдейтите по сигурността и подобренията. Но сега разбираме, че това отлагане ще е валидно само докато използваната версия на Windows 10 е актуална.