Mercedes-Benz тихомълком информира, че навлиза в сферата на електрическите тротинетки.

Компанията информира за намерението си по време автомобилното изложение във Франкфурт, но не предостави почти никаква информация, съобщава The Verge.

Електтрическите тротинетки имат право да се движат по германските пътища едва от юни, но вече е трудно човек да си представи трафика без тях. Тези гъвкави елетрически скутери са идеалният начин за изминаване на кратки разстояния бързо, без да се вреди на околната среда.

Новата електрическа тротинетка от фамилията Mercedes-Benz EQ е разработена в сътрудничество с швейцарската компания Micro, която е специалист в тази сфера.

Продуктът е кобрандиран с micro, а логото на Mercedes и EQ също се появяват.

От компанията не предоставиха никакви подробности за техническите характеристики на тротинетката, като максимална скорост например.

Няма информация и за това къде ще се продават тротинетките, въпреки че в изявлението се споменава легализирането им в Германия, което предполага, че домашният пазар на Mercedes може би е страната, в която ще бъдат пуснати.

Компанията също така не предостави снимка в цял размер на тротинетките, а само две снимки, в които фокусът е върху колелата и логото на Mercedes-Benz.

Относително скоро обаче може би ще станат ясни повече подробности, тъй като според изявлението тротинетките се очава да направят своя дебют в "началото на 2020 г".

Електрическите тротинетки наводниха улиците на много градове по света, отчасти благодарение на стартъп компании, като Bird и Lime, които са финансирани с милиарди долари рисков капитал.

Някои градове трудно се справят с внезапното появяване на тротинетките, като регулаторните органи имат много притеснения, сред които това, че са навсякъде по пътните платна и тротоарите, индиденти с фатален край и това, че ги използват хората в нетрезво състояние.

Mercedes далеч не е първият автопроизводител, който влиза на пазара на електрически тротинетки. Audi, Volkswagen и BMW също имат собствени продукти в тази сфера.