Както се случва всяка година, при представянето на новите iPhone модели, лидерите на Apple обявиха, че iPhone 11 и събратята му разполагат с "най-здравото стъкло, използвано в смартфон някога".

За разлика от предни години, в които малко след представянето ставаше ясно, че телефоните се огъват или чупят доста лесно, тазгодишните модели действително изглеждат почти неразрушими.

Колегите от CNET наскоро проведоха краш тестове на iPhone 11 и iPhone 11 Pro, които телефоните успяха да преминат с доста впечатляващи резултати.

Оказва се, че специално създаденото за Apple стъкло на компанията Corning не се пропуква, дори когато телефоните падат върху бетон от над три метра височина, пише lifestyle.bg.

При падане от един метър, независимо дали върху екран или върху гръб, нито един от моделите не показа каквито и да е дефекти.

При изпускане от два метра ситуацията изглежда подобна - никакви пукнатини в стъклото, но при Pro модела се забелязват няколко нарушени пиксела, когато телефонът пада върху екрана си.

Ако изпуснем телефоните два метра и половина, стъклото отново няма да се напука, но от CNET са отчели, че в този случай е възможно екранът да се размести и да се подаде над алуминиевата рамка, но без да губи функционалността си.

При изпускане от три метра стъклото отново е цяло, но в конкретния случай камерата на iPhone 11 е спряла да работи, а при iPhone 11 Pro са били загубени пиксели от екрана.

Тези резултати са повече от задоволителни, но може би все пак е добра идея да носим новия си iPhone 11 с протектор, имайки предвид астрономическата му цена.