Бил Стивънсън, един от разработчиците на macOS, обнови своя профил в LinkedIn, където показа, че вече работи в Google. Стивънсън започва работа в Apple още през 2004 година и се присъединява към екипа за разработване на Mac OS X. След четири години става старши мениджър на съшия екип, а от 2014 година вече е старши мениджър на целия системен софтуер.

През това време Стивънсън се фокусира и върху осигуряването на облачната интеграция на Мас OS X и macOS. С други думи, той е бил отговорен за безпроблемната синхронизация на данните между различните програми и устройства. Счита се, че благодарение на него външните приложения работят в средата на macOS също толкова стабилно като вградените.

Сега Google ще използва опита на Стивънсън при разработването на Fuchsia – операционната система, която след време трябва да замени Android и Chrome OS. Главната особеност на Fuchsia е пълната независимост от чужд софтуер и на първо място от езика за програмиране Java, правата за който притежава Oracle. ОС Fuchsia има модулна структура, даваща възможност за нейното мащабиране за устройствата с различен форм фактор – фитнес гривни, лаптопи, смартфони, ноутбуци, смарт часовници и т.н. Google очевидно се опитва да направи това, което нито Microsoft, нито Apple успяха: създаването на единна операционна система за различните всевъзможни устройства. Това е една сложна, но и интересна задача.

Причините Стивънсън да напусне Apple не се споменават. Предполага се, че на него вече му е скучно само да „полира“ macOS. Тази ОС е вече почти идеална и сега се развива съвсем бавно. Навярно Бил Стивънсън ще успее да помогне в създаването на една гъвкава и универсална операционна система.