Какво да направим, за да се зарежда по-бързо телефонът ни

Какво да направим, за да се зарежда по-бързо телефонът ни

Един от основните проблеми на почти всеки смартфон е, че батерията се изтощава много по-бързо, отколкото ни се иска. Така ставаме зависими от това дали има къде да заредим устройството, или не, както и колко време ще ни отнеме тази процедура.

Освен да се погрижим батерията на смартфона да кара по-дълго, като затваряме приложенията във фонов режим, като спираме Bluetooth и WI-Fi свързаността, когато не са ни необходими например, може да използваме и няколко други метода, за да ускорим зареждането.

Самолетен режим или изключване на устройството

Ако можем да си позволим за час-два да скъсаме връзката си със света, това ще помогне на батерията по-бързо да вдигне заряда си, защото смартфонът няма да е в постоянно търсене на мрежата и добър сигнал.

Контакт и зарядно

Да, зарядното трябва да се пъха директно в контакта, а не в разклонител или в USB порта на компютъра. Много е важно да използваме и оригиналното зарядно, което идва заедно с телефона. Така си гарантираме достатъчно силен заряд и по-късо време за зареждане.

Порт за зареждане

Проблемът може да е именно в него. Ако не сме го почиствали наскоро, вероятно в малката дупка за зарядното се е събрала много мръсотия, която да пречи на правилното зареждане на батерията.

Топлина

Трябва да избягваме зареждането на смартфона, след като е бил (или докато е) изложен на директни слънчеви лъчи и висока температура. В противен случай батерията ще се загрее прекалено много и или зареждането ще приключи по-рано - като защита, или ще нанесем сериозна вреда на батерията, пише lifestyle.bg.

По същата причина е добре и да изваждаме устройството от кейса, в който го държим, защото той също предизвиква допълнително нагряване, пише Reader's Digest.

Напишете коментар
captcha

Виж още

Учени от Инженерния университет в Харбин (КНР) са намерили начин да увеличат
Такива проблеми като експлозия на батерията не се случват често, но са
YouTube каналът Excessive Overload публикува видео, което показва необичайната
Докато летящият робот Ingenuity на Марс никога няма да може да излети,
НАСА потвърди, че мистериозният метален обект, паднал върху къщата на
Мистерията на НЛО все още не е разгадана, но ученият от Харвардския