Генералният директор на Tesla Илън Мъск обяви, че през второто тримесечие на тази година компанията ще постави рекорд по производство и продажба на електромобили. Мъск съобщи това на среща с акционерите, която протече в Калифорния.

Илън Мъск съобщи, че Tesla няма никакви проблеми с търсенето, а нивото на продажбите през второто тримесечие e надвишило нивото на производството. По този начин Tesla ще приключи Q2 с рекордни показатели в производството и продажбите. Но дори и това да не се случи, компанията ще бъде много близо до най-добрия си финансов резултат в цялата история.

Генералният директор на Tesla обяви, че към днешен ден около 90% от продажбите на електромобили са на нови клиенти, които досега не са правили предварителни поръчки. Да си припомним, че когато през 2016 година бе представен електромобила Model 3 със стартова цена $35 000, Tesla много бързо събра от предварителни поръчки над $400 000.

Що се отнася до следващите автомобили на Tesla, включително електрическия пикап, кросоувъра Model Y, новата версия на спортния автомобил Roadster, както и товарния Tesla Semi, бе обявено, че тяхното производство се ограничава от количеството акумулаторни батерии, които предлагат производителите.

През 2019 година Tesla планира да продаде от 360 000 до 400 000 електромобила. И още, неотдавна компанията започна да приема предварителните поръчки за закупуването на Model 3, произведени в китайските заводи.