Илън Мъск за пореден път се изправи пред вълна от недоволство, след като обърка Луната за Марс. Той сподели снимка в Twitter, на която пише „Occupy Mars“. След това се оказа, че кадърът, който е използвал, съдържа Луната, а не Червената планета.

„Това е Луната“, пише един от последователите на Мъск.

Както обикновено, Мъск реши да подходи на шега, с няколко смеещи се емотиконки и „И луната също“, намеквайки, че ще превземе и двете планети.

Повечето наблюдатели не приеха грешката така лекомислено като него и отправиха интересни коментари по негов адрес.

„Героят, който иска да колонизира Марс, не знае как изглежда Червената планета. Фантастично!“, пише потребител.

„Изтрий акаунта си отново“, призовава друг.

Има възможно оправдание за грешката на Мъск, макар за човек, който се занимава с космоса, такова да липсва според доста хора. Снимката, която споделя той, е направена по време на затъмнение. Това ѝ дава червен отенък.

Илън Мъск отбеляза и как вижда политиката на Марс, когато там се установят хора – „марсианска технокрация“, построена около „анархо-синдикализъм“.

Преди време в Twitter той бе попитан кога смята да построи база на Марс. Отговорът му беше „Вероятно 2028 е добра цел за строеж на база“.

Определено взаимодействието на Мъск със социалните мрежи е интересно, за някои хора направо забавно. Той почти ежедневно се забърква в странни ситуации там.