Google работи по нови финансови услуги, включително собствена дебитна карта. Тя ще бъде част от приложение за дигитални плащания, но ще има и традиционна физческа версия, съобщава TechCrunch.

Физическата дебитна карта на Google ще е с чип и ще има допълнително брандиране с различни банки и финансови институции. Според източниците на TechCrunch идеята е картата да бъде основата на по-мащабната услуга Google Pay.

За сега Google не коментира директно тези планове. Компанията казва, че разглежда варианти за партньорства с финансови институции в САЩ, включително разплащателни сметки за Google Pay. Интернет гигантът смята да даде повече подробности в "близките месеци".

Картата ще се свързва с обновено приложение на Google Pay, в което ще се обработват всички данни и ще се правят обобщения на разходите, сметките, съвети за спестяване и др. Приложението ще може да се използва и за управление на физическата карта, включително блокирането ѝ, ако е изгубена или открадната.

Google все още не е завършила работата по проекта и той може да се измени. Въпреки това плановете на компанията показват, че тя иска да последва примера на Apple, която също пусна своя банкова карта. Финансовите услуги отдавна са смятани за следващата сфера на голям интерес от страна на ИТ гигантите, като изглежда, че и самите компании вече не крият това.