Google стартира новия уеб портал „Пътувания„,в който са обединени всички проекти за пътешествия, включително приложението Google Trips, онлайн услугата за търсене на хотели и билети, има и препоръки за туристите и пътешествениците.

Пътуванията са подредени по дестинации и се подбират индивидуално за всеки потребител, в зависимост от много фактори. Така например, за България се виждат маршрути за пътувания до София, Варна, Истанбул, Обзор и т.н. Когато се кликне върху едно от тези места, Google показва основната информация за града, изброени са по-интересните места, има представени пътувания за едни ден или седмица (от типа, ако разполагате само с един ден), цената на хотелите наоколо и натовареността на дестинацията.

А ако кликнете върху средната цена на хотелите във Варна например, появява се списък с варненските хотели и техните цени. Възможно е да се подбират хотели с по-ниски или по-високи цени.

Ако се избере пътуване в новия уеб портал (www.google.com/travel), може да се следи прогреса на пътешествието с помощта на мобилно приложение.

В опцията Разглеждане се предлагат пътеводител, Интересни предложения и Планиране на пътуване.

В раздела Полети е възможно да се избере колко души ще пътуват, откъде и накъде да бъде полетът, класата, авиокомпанията, цените, разписанията, летищата за връзка и т.н.