Google обяви датите на тазгодишното издание на своята конференция I/O. Тя ще се проведе между 7 и 9 май и за четвърта поредна година това ще стане в Shoreline Amphitheatre в Маунтин Вю, след като преди това събитието ставаше в Сан Франциско.

Що ще отнася до съдържанието на представянето, подробностите засега са малко. По традиция обаче, I/O привлича хиляди разработчици от цял свят и Google обикновено прави някои от големите си анонси там. Например, миналата година темите обхващаха най-новото в Google Assistant, Gmail, Google News, Android, Chrome OS и Google Play, но не пропуснаха и подразделението Waymo за самоуправляващи се коли, както и Tensor Processing Unit (TPU) чиповете на Google.

Именно на предишни издания на I/O Google представи платформи като Google Cardboard, Google Photos, Google Fit и Google Wave. Този път очакваме следващата версия на Android — Android Q — да направи дебюта си там. Нова функционалност на Google Assistant също е практически гарантирана. И макар Google да прави повечето си хардуерни анонси на годишното издание на Made by Google през октомври, има малка вероятност да научим повече за дългоочакваната Google Pixel 3 ревизия от среден клас, наречена Pixel 3 Lite.

Посещението на I/O 2019 не е евтино: миналата година билетите струваха 1150 долара за стандартен достъп, а поради големия интерес се разпределяха на лотариен принцип.

Добрата новина е, че цялото събитие ще се стриймва на живо в YouTube, така че няма да пропуснете нищо.