Half-Life 3 е едно от най-очакваните заглавия в историята на гейминга. Никой не знае дали някога ще видим продължението на легендарната поредица, но всички се надяваме това да стане. Гейб Нюел от Valve говори на парти по случай пускането на Valve Index и в думите му бе открита възможна препратка към играта.

Всеки сам да прецени дали това е достатъчно да ни даде надежда за добри новини по проекта в близко бъдеще.

„В историята на Valve имаме много значителни постижения. Index е еднa от тези важни цели, които компанията постига. Представлява голям пробив в областта на виртуалната реалност.

Тези постижения не значат, че сме на края на даден проект. Те са по-скоро едно добро начало. Half-Life доведе до Half-Life 2, Source доведе до Source 2. Експериментите, които направихме в Team Fortress 2, ни позволиха да направим Dota. Artifact е причината да имаме Underlords. Някой ден втората част може да ни доведе до онова число, което свети на върха на планината. Ще поживеем и ще видим.“

 Това е далеч от потвърждение, че Half-Life 3 е в разработка. Коментарите на Нюел обаче категорично показват, че идеята за играта е жива. HL3 значително се отличава от всички останали споменати проекти и няма как играта да не е това, което той визира. Третата част свети на върха на планината. Дали обаче ще стигнем до там е рано да се каже. Трябва ни нещо повече.