Отворено писмо до транспорният министър Росен Желязков, вътрешния министър Младен Маринов и до председателя на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина Крумова публикуваха трите компании - "Brum", "Hobo" и "Lime", които предоставят услугата електрически тронетки в столицата.

Те искат ясен регламент и подходяща инфраструктура за возилата им. Сматат, че задължаваща, а не препоръчителна законова мярка като носенето на каска, би забавила и дори спряла подема на използване и на велосипедите, и на тротинетки.

Каска, жилетка и до 25 км/м за водачите на е-скутери! И никакъв тротоар

Приветстват усилията на властта да въведе механизми за регулиране на ползването на електрическите скутери и искатдефиниция и правила за движение по пътищата, за да имат сигурност водачите.

Компаниите обявиха, че от навлизането им на пазара в София през лятото до днес потребителите на трите компании са осъществили над 150 000 пътувания. За този период не са регистрирани фатални инциденти.

Близо 1/3 от всичките им потребители са използвали електрическа тротинетка, за да заменят пътуване, което иначе биха направили с кола.

"Пиши к*р и да си бегаме". Софиянци опорочиха за пореден път е-тротинетките