В опит да намери нови двигатели на растежа с приближаването на 5G епохата Нанчан, административният център на източната китайска провинция Дзянси, положи крайъгълния камък за превръщането му в град на виртуалната реалност, съобщи Радио "Китай".

Градът за технологии и иновации във виртуалната реалност е с обща площ от 9 кв. км и брутни инвестиции в размер на около 50 милиарда юана (около 7 милиарда щатски долара). Очакванията са той да оформи интегрирана верига на стойностите, която ще се състои от платформи за корпоративни услуги и подготовка на специалисти, с което ще се стимулира допълнително приложението на виртуалната реалност, производството на хардуер, софтуерното инженерство и създаването на съдържание.

Китайската технологична компания Хуауей ще помогне за работата и управлението на града с техническа поддръжка на комуникационната мрежа, облачни изчисления и големи данни, заявиха от компанията.

Световната конференция за индустрията на виртуалната реалност бе закрита в понеделник в Нанчан. На нея бяха подписани 104 договора на обща стойност 9,2 милиарда щатски долара, заявиха от провинциалния отдел на промишлеността и информационните технологии.