Компанията, доставяща облачни услуги и сторидж Dropbox обяви, че са придобили HelloSign, компания, оперираща в областта на документната верификация и обработка и изготвяне на дигитални сигнатури. Сумата по сделката се равнява на $230 млн., което прави придобиването най-голямото в историята на Dropbox.

Сделката има за цел да привлече към платформата на Dropbox големите компании с оферти, в които ще използва технологията на HelloSign. По този начин, на полето на доставянето на цифрови подписи, Dropbox влиза в конкуренция Adobe и DocuSign, както и с Microsoft, Google и Apple – в привличането на високопрофилни клиенти за облака си.

HelloSign доставя възможността на потребителите си да налагат цифровите си подписи към документи и да изискват подписа на техните клиенти. Уитни Бок, главен технологичен мениджър на HelloSign и бивш служител на Dropbox, обяснява, че клиентите на компанията интегрират сигнатурната система на HelloSign в собствения си софтуер, като технологията им се ползва в продукти на различни големи компании, между които Google, Salesforce, както и самите Dropbox. Заедно с това, HelloSign осигурява инструменти за виртуален факс обмен и управление на хартиения поток на компаниите.

След приключване на сделката, HelloSign ще продължи да работят отделно за известен период от време и да работи с други доставчици на дигитални подписи.