5G - последното поколение безжичен интернет, беше в центъра на тазгодишното издание на Gitex=

Технологичното събитие е най-голямото в Дубай и всяка година привлича интереса на над 150 000 души. Освен това, Gitex е и най-голямата технологична конференция в световен мащаб.

На 39-тото издание на изложението присъстваха около 4500 компании, занимаващи се с иновации.

Изкуственият интелект ще е нещото, което ще промени цялостно играта в света на технологиите. Напук на схващането, че AI ще закрие много работни места, експерти твърдят точно обратното - изкуственият интелект ще отвори милиони нови позиции по света.

5G мрежата пък напълно ще позволи на технологичния свят да разцъфти. Всичко ще стане по-бързо заради огромният обем от информация, която мрежата може да понесе.

Мрежата е 100 пъти по-бърза от предшественика си - 4G. И ще промени значително ежедневието, с което сме свикнали. Новото поколение интернет ще подобри работата в различни сфери от здравеопазване до движение по пътищата. Ще помогне и за още по-голямо развитие в технологичния сектор, сочат експерти, цитирани от Euronews.

На огромното технологично събитие бяха представени и доста футуристични изобретения. Едно от тях например е летящият мотоциклет - изцяло задвижван на ток, с 8-цилиндров двигател.

Хибридът е на четири колела и може да се движи както по земя, така и по въздух, като водачът може да сменя режима в рамките на 1 минута.