С 15 на сто по-ниски цени на билетите за полети от август до декември, предлагат нискотарифните превозвачи на основните европейски пазари.

Намалението е спрямо стойността на курсовете за същия период през 2019 г. Това показва изследване на компанията за туристически анализи ForwardKeys.

От фирмата са изследвали полетите от 4 основни европейски пазара – Германия, Великобритания, Франция и Холандия към Гърция, Италия, Испания и Португалия.

Най-голямо е намалението на полетите от Великобритания към Гърция – с 35 на сто. С отстъпките компаниите се опитват да привлекат повече пътници, предвид отлива заради мерките, които взимат различните държави за спиране на разпространението на COVID-19.

Средно с 25 на сто е паднала цената на полетите от Великобритания до Испания и Италия, от Германия до Гърция и Португалия, от Франция до Гърция и от Холандия до Испания.

В същото време клиентите на авиокомпаниите искат прозрачни пластмасови бариери в самолетите, за да си върнат доверието в летенето по време на пандемията.

Не всички вярват на твърденията за високо качество на въздуха на борда. Това заявиха днес високопоставени представители на авиосектора, цитирани от Ройтерс.

Други тенденции, свързани с пандемията, биха могли да включват повече частни места в бизнес класата на тяснофюзелажните самолети, добавяне на безконтактни тоалетни и постоянно преобразуване на пътнически самолети в товарни, бе посочено на сесия на конференцията Ем Ар Оу Ейжа-Пасифик (MRO Asia-Pacific), състояла се онлайн.