Apple е напът отново да пусне на пазара евтин вариант на iPhone. Очаква се това да се случи през март тази година,

Според източниците, производството на все още необявения достъпен вариант на iPhone ще започне през февруари.

Информацията идва от компаниите Hon Hai, Pegatron и Wistron, които са били подслушвани в разговорите си как да сглобят iPhone от ново поколение на достъпно ниво, пише Bloomberg.

Последно Apple пусна телефон, насочен към масовия пазар през март 2016 г. Моделът iPhone SE бе със заимстван дизайн от iPhone 5s, който по това време беше на две години. Бюджетният вариант обаче беше с актуални технологии, включително A9 процесор и 12-мегапикселова камера и компанията го продаваше на много по-ниска цена.

Очаква се технологичният гигант да следва подобна стратегия с „iPhone SE 2“. Според прогнозите на анализаторите предстоящият телефон ще има външен дизайн като на iPhone 8. Очаква се той да е с 4.7-инчов екран, да разполага с Touch ID за биометрично удостоверяване, с новата технология на процесора на Apple - A13 Bionic, както и с технологията на камерата от сегашно поколение.

Има спекулации, че Apple може да нарече новият бюджетен модел „iPhone 9“ - номер, който беше пропуснат с представянето на ‌iPhone‌ X, но не е ясно как точно ще бъде кръстен, пише economic.bg.

Като се има предвид цената от 399 долара на оригиналния ‌iPhone‌ SE, който също беше позициониран като по-достъпна опция ‌iPhone‌, новото нискотарифно устройство потенциално би могло да се продава на същата цена от 399 долара, което го прави най-достъпния iPhone‌ на Apple. В момента ‌iPhone 8‌ се продава за 449 долара.

Появиха се редица слухове за плановете на Apple през 2020 г., като някои твърдят, че компанията може да пусне два нискотарифни модела през тази година. Изтъкнатият анализатор Мин-Чи Куо предположи, че Apple наистина разработва по-голям екран с "iPhone SE 2", но възнамерява да го пусне през 2021 г.