Близо две трети от хората във водещите западноевропейски страни биха приели да подсилят телата си с технологии, за да подобрят здравето и живота си, съобщи Ройтерс, като цитира резултати от изследване, поръчано от "Касперски".

В проучването са участвали 14 500 души от 16 страни, сред които Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания.

63 на сто от тях биха прибягнали до технологични подобрения в телата си, включително чипиране, за да ги усъвършенстват.

Подкрепата за тази намеса, която доближава хората до киборгите, е различна в различните страни.

Във Великобритания, Франция и Швейцария подкрепата за технологичните добавки е ниска - съответно 25 на сто, 32 на сто и 35 на сто, докато в Португалия и Испания тя е 60 на сто.

"Добавянето на технология към човека е една от най-значимите технологични тенденция в днешно време", коментира Марко Прюс, директор за Европа по глобалните изследвания и анализи в базираната в Москва фирма за киберсигурност "Касперски".

"Ентусиасти вече изпробват границите на възможното, но са ни нужни единни стандарти, за да сме сигурни, че този процес ще достигне пълния си потенциал, като същевременно се минимализират рисковете".

Изследването на "Касперски" установява още, че повечето хора биха искали каквато и да е технологична намеса в човешкото тяло да работи за доброто на човечеството, макар да има опасения, че това ще е опасен процес за обществото, който ще бъде използван от хакери.

Притесненията на малцина от жителите на западния свят са свързани с държавна или корпоративна намеса, посредством технологията за подобряване на човека, да не говорим, че месеци наред се ширят конспиративни теории как чрез ваксина за коронавирус милиардерът Бил Гейтс ще ни чипира.

В крайна сметка се оказа, че над 1,1 милиона българи вярват, че зад пандемията стои именно Бил Гейтс, чиято компания ще  поставя чипове в хората с цел контрол над тях, показаха през юни данните от социологическо проучване на "Тренд".

Всеки десети български гражданин пък посочва, че коронавирусът се разпространява чрез 5G технологията, а според 23% коронавирусът "не съществува" и това е "световна измама".

И нека започнат отново… конспиративните теории.