23-годишната индийка, която беше групово изнасилена, а по-късно запалена от изнасилвачите си, почина в болница в Делхи. За това е съобщил говорител на болницата, когото цитират световните агенции.

Припомняме, младата жена беше нападната и запалена в щата Утар Прадеш на път за съдебно заседание по делото за изнасилването, в което тя щеше да даде показания срещу петима мъже. Атаката бе извършена от група мъже, сред които двама от петимата й предполагаеми изнасилвачи. Петима мъже бяха арестувани във връзка със запалването й, съобщи полицията.

70% от тялото на жената беше изгорено. И това не е първият случай - в Индия има вълна от изнасилване, заради която обществото започна да говори за смъртното наказание. Но има и такива, които вярват, че насилието над жени трябва да стане законно. 

За съжаление, жената е починала късно снощи.

Главният министър на Утар Прадеш Йоги Адитянат заяви, че случаят ще бъде разгледан при условията на бързото съдебно производство и че извършителите на престъплението ще бъдат наказани по най-строгия възможен начин.

Преди няколко години в Индия пак изгориха живо момиче, което е било изнасилвано преди това два пъти. Няколко часа преди смъртта си тийнейджърката успял да разкаже за това на служителите на реда и лекарите. Тя беше само на 16 години. В момента на смъртта си момичето е било бременно. 

Превод и редакция: Glas.bg