Името му е Кайлър. Днес е 14-годишен младеж с широко сърце, което помага на хора в нужда. Когато е на 11 обаче едва не губи живота си заради чифт обувки.

Кайлър идва от бедно семейство. По онова време родителите му едва свързвали двата края и момчето ходело с опърпани обувки. В училище го подигравали заради видя му.

Кайлър е роден с деформация на сухожилията, заради която ходи на върха на пръстите си. Това обаче много лесно поврежда обувките му и те се късат още на втория ден.

Един ден агресивен ученик го напада и го пробожда с нож в гърдите. Причината - скъсаните му обувки. Кайлър е прободен с молив в гърдите, докато вървял в коридора.

Тогава 11-годишният Кайлър едва оцелява, а семейството му помни ужаса от фаталния ден.

“Никога не бих могла да опиша чувството да гледам детето си толкова безжизнен. Повтарях му само и единствено да диша. Мислих, че никога няма да го видя да си поема въздух отново или да чуя гласа му”, спомня си майката на момчето.

Качила сина си на колата и тръгнала към болницата - най-ужасяващите минути в живота на една майка. Лекарите веднага го вкарали в операционната. Започнали трите най-дълги дни в живота на Шарийз Нипър.

Няколко дни по-късно ужасът за майката на Кайлър приключил - момчето било стабилизирано и вече дишало самостоятелно.- Семейството обаче загубило почти всички свои пари - лечението на тайлър струвало 2000 долара месечно.

Били изправени на кръстопът - да платят за здравето на сина си или да платят за дома си. Избрали първото и започнали да живеят по мотелите. След това потърсили подслон в кризисен център, където им предоставили стая от апартамент. Там семейството живее и до днес.

Днес Кайлър е на 14 години. Няма свое легло, няма и своя стая. Но помага на хората в нужда. Как?

Първата мисъл на младежа, когато се събудил в болничната стая, била да раздава… обувки на нуждаещите се. Идеята да го прави дошла още преди изобщо Кайлър да напусне болницата.

За да се справя с посттравматичния стрес от преживяното, младежът започнал да събира, почиства и подарява обувки на хора в нужда. Основал своята организация “Kyler’s Kicks” и така, няколко години по-късно, момчето вече е раздало над 25 хиляди чифта обувки. Складира ги в гараж - мястото, където оперира компанията на младежа.

“Спи на матрак на пода. Краката му стърчат отвън. Няма своя стая, но първата му мисъл, когато се събуди сутрин, е да помага на останалите”, споделя майка му.

“Само като се сетя, че в момента по улицата се разхождат 25 000 души, които не са имали обувки преди, е толкова красиво. Все едно в поле от пепел расте цветна градина”, разказва Кайлър пред “Inside Edition”.

И така ботуш по ботуш, маратонка по маратонка, 14-годишното момче пръска щастие и дарява достойнство на онези, които са го загубили.