Подразделения на украинската армия проведоха маневри в Азовско море, предаде ТАСС.

Части на военноморските, военновъздушните и сухопътните сили на източноевропейската страна отработваха действия по отбраната на въздушното, морското пространство и територията на Украйна и взаимодействията на различите родове войски. "В маневрите участваха стотици войници, сержанти и офицери от украинската армия, военновъздушни сили и военноморския флот", пише в официално съобщение на министерството на отбраната в Киев.

Ученията станаха на фона на ескалацията на напрежението между Киев и Москва, предизвикано от пленяването на три украински кораба и 24-мата членове на техните екипажи във водите на окупирания от Русия през 2014 г. украински черноморски полуостров Крим. По последни данни моряците се намират в следствен арест в Москва.

Във връзка с конфронтацията украинският президент Петро Порошенко днес подписа указ, с който се забранява на руски граждани от мъжки пол на възраст от 16 до 60 години да влизат в страната. "Мярката е насочена срещу Москва, която се опитва да прехвърли свои бойци на наша територия", пише още в документа.